TOP
Borstprotheses
Goede doelen Maatschappij

Knitted Knockers | Gebreide borstprotheses

Tricot Tieten, Knitted Knockers oftewel gebreide borstprotheses. Mijn lieve tante breit ze tegenwoordig voor het goede doel. Omdat mijn lieve tante Pien, haar jongere zusje veel te vroeg is overleden aan de gevolgen van borstkanker. Wist je dat maar liefst 1 op de 7 vrouwen met deze ziekte te maken heeft (gehad)?

Borstprotheses

De traditionele borstprotheses worden gemaakt van siliconen. Heb je ze wel eens gezien? Op mijn werk (ik was verzorgende IG in de ouderzorg) noemden we ze vaak gekscherend ‘kipfilets’. Je hebt hier (het liefst) een speciale beha voor nodig, het is zweterig en daarbij ook nog eens verschrikkelijk duur. Na de operatie moet je ook een aantal weken wachten voordat je ze kunt gebruiken. Daarom zijn de Knitted Knockers een uitkomst. De Knitted Knockers zijn namelijk gebreide borstprotheses. Naast het voordeel dat deze borstprotheses mooi zijn, zijn ze ook zacht en comfortabel. Hierdoor kun je ze al snel na de operatie in gebruik nemen.

 

Materiaal

De Knitted Knockers worden gebreid of gehaakt. Standaard worden ze gemaakt van katoen en gevuld met een polyester vulling. Voor vrouwen die graag zwemmen kunnen er ook een paar borstprotheses van acryl worden gebreid. Het wassen van de protheses kan eenvoudig in de wasmachine.

 

Vrijwilligers

Knitted Knockers is een vrijwillige organisatie. Het breien, vullen en verzenden van de borstprotheses gebeurt op geheel vrijwillige basis. Ik schrijf dit artikel dan ook omdat ik het een heel mooi initiatief vind en ze wel wat meer naamsbekendheid kunnen gebruiken. Ik hoop namelijk dat ze nog heel lang vrouwen blij kunnen maken met deze gratis borstprotheses!

Daarnaast zijn er natuurlijk ook ontzettend veel vrijwilligers nodig voor het breien en/of haken, en het verstrekken van de borstprotheses. Weet je juist iemand die de Knitted Knockers heel goed kan gebruiken? Of wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan dit initiatief? Neem dan contact op via de Facebookpagina van mijn tante.

 

Lees meer in de categorie Maatschappij

 

Afbeelding Vrouw met roze lintje: Syda Productions – Shutterstock

 

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

4 COMMENTS
 • Merel
  2 jaar ago

  Zeker ontzettend mooi dat ze dit doen. En dankzij de naam kwam ik ff kijken. Ik ga hem delen in mijn overzicht straks (beetje laat haha)

  • Gera
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Goede naam hè haha! Bedankt dat je hem opneemt in je overzicht, hoe meer bekendheid hoe beter! Geeft niks dat je wat later bent meis, jij hebt ook weekend 🙂

 • Charel
  2 jaar ago

  Mooi initiatief zeg!

  • Gera
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Heel mooi inderdaad! Zegt het voort 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *